De Energiecentrale, REGent & MAW

De uitdaging

De Energiecentrale, REGent en MAW zijn 3 organisaties die verantwoordelijk zijn voor energiezuinige huizen en renovaties in de stad Gent. Deze 3 partijen gebruikten verschillende lokale losstaande tools om hun dossiers en assessments te beheren, waardoor het moeilijk werd om samen te werken en gegevens te delen wanneer nodig. Ondanks de mobiele behoeften van werknemers die veelal on site werken, was er geen mobiele oplossing beschikbaar. Dit resulteerde veelal in dubbele gegevensinvoer.

De oplossing

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, werd een nieuwe oplossing opgezet op basis van MS Dynamics CRM en MS SharePoint in combinatie met Resco Mobile CRM. Hierdoor konden zowel de interne als de mobiele medewerkers op een efficiëntere manier samenwerken. De assessments (bv. energiescans) en adviezen kunnen nu worden uitgevoerd door de scanners en de adviseurs ter plaatse om dubbele invoer van gegevens op kantoor te voorkomen. De opvolging van de verschillende dossiers kan door alle betrokken partijen worden uitgevoerd, samen in hetzelfde systeem. Dit nieuwe systeem maakt het ook mogelijk om de planning van de mobiele werknemers centraal te beheren. Om de dossiers te beheren, helpt het systeem de gebruikers door de juiste dossiers op het juiste moment in de dashboards van de gebruikers te tonen en zo een efficiënte opvolging te garanderen.

Geleverde diensten

Sinds vele jaren maken wij deel uit van het CRM-team binnen Digipolis Gent, de ICT-provider van de Stad Gent. Voor dit project zijn we begonnen met een business analyse om de doelstellingen van de Energiecentrale beter te begrijpen. Samen hebben we de oplossingsarchitectuur gedefinieerd die nodig is om de nieuwe manier van werken te ondersteunen. Na deze business analyse hebben we een end-to-end implementatie van het nieuwe platform gedaan op basis van MS Dynamics CRM, inclusief een volledig functionele mobiele oplossing op basis van Resco Mobile CRM. Momenteel ondersteunen we de Energiecentrale om hun CRM-systeem verder te verbeteren.

Implementeren

Met behulp van onze agile projectmethodiek kunnen business, functionele en technische medewerkers als één team samenwerken. We maken gebruik van een consistente aanpak om de CRM-roadmap naar succes te vertalen, waarbij we de zaken die we doen altijd koppelen aan de bedrijfsdoelstellingen die we proberen te realiseren. Samen leveren we een CRM-platform op dat afgestemd is op de strategie van de klant.

Beheren

Van zodra een project is opgeleverd en de oplossing operationeel is, is het cruciaal om deze oplossing verder te beheren en verder te verbeteren, zodat het volledige potentieel kan gerealiseerd worden. Om dit mogelijk te maken, leveren we de vereiste kennis en technische vaardigheden om deze oplossing te ondersteunen, te onderhouden en te verbeteren. Dit wordt allemaal beheerd via een solide ondersteuningskader dat aan de specifieke behoeften kan aangepast worden.