Het Europese dealernetwerk van Stas

De uitdaging

Het Europese dealernetwerk van Stas beheert de klanten van elke lokale markt en is verantwoordelijk voor de verkoop aan die klanten. Het maken van offertes was een langdurig proces met veel handmatige stappen en beslissingen, wat veelal als gevolg had dat de interne sales medewerkers offertes zelf maakten namens hun dealers. Dit creëerde veel extra werk voor het verkoopteam van Stas, dat zich meer op hun kerntaken wilde concentreren: het trainen en helpen van hun dealers en het beheren van hun voornaamste Key-accounts.

De oplossing

Samen met Stas hebben we een online dealerplatform geïmplementeerd, waarmee hun dealers real-time offertes kunnen maken. Alle communicatie wordt nu gestroomlijnd via dit platform, variërend van het beheer van klanten, funnel management, het behalen van targets en de follow-up van de afgewerkte trailers. Stas zag ook de mogelijkheid om hun Key Account-proces te verbeteren en implementeerde hiervoor een objectiev dealer evaluatieproces. De jarenlange sectorervaring samen het innovatieve CRM-platform bleken een winnende combinatie te zijn.

Geleverde diensten

Onze samenwerking met Stas is gestart van bij het begin van hun customer journey. Voordat we begonnen met de implementatie van een CRM-systeem, hebben we hen geholpen hun CRM-visie en CRM-roadmap te definiëren om Stas te helpen hun dealers beter te beheren en hun verkopen te verbeteren. Na deze initiële oefening hebben we een end-to-end implementatie van een CRM-dealer management systeem gedaan op basis van MS Dynamics CRM Online, inclusief een volledig functionele portaal met Adxstudio op Azure om hun offertes en bestellingen beter te kunnen beheren. Momenteel ondersteunen we Stas om hun CRM-systeem verder te verbeteren.

Vormgeven

Ons framework gebaseerd op een combinatie van bedrijfs-, branche- en IT-kennis, bevat alle noodzakelijke stappen, inclusief stakeholderanalyse, definitie van bedrijfsdoelstellingen, to-be-analyse, … om de nodige pijnpunten te identificeren, een solide plan te maken en de juiste KPI’s voor een CRM-project te definiëren.

Implementeren

Met behulp van onze agile projectmethodiek kunnen business, functionele en technische medewerkers als één team samenwerken. We maken gebruik van een consistente aanpak om de CRM-roadmap naar succes te vertalen, waarbij we de zaken die we doen altijd koppelen aan de bedrijfsdoelstellingen die we proberen te realiseren. Samen leveren we een CRM-platform op dat afgestemd is op de strategie van de klant.

Beheren

Van zodra een project is opgeleverd en de oplossing operationeel is, is het cruciaal om deze oplossing verder te beheren en verder te verbeteren, zodat het volledige potentieel kan gerealiseerd worden. Om dit mogelijk te maken, leveren we de vereiste kennis en technische vaardigheden om deze oplossing te ondersteunen, te onderhouden en te verbeteren. Dit wordt allemaal beheerd via een solide ondersteuningskader dat aan de specifieke behoeften kan aangepast worden.

 

“Our new dealer management system helps us to reduce administrative tasks, streamline our collaboration with our dealers and allows us to concentrate even more on our core task: building state of the art trailers.”

BRECHT VANDENBORRE
Director at Stas NV